Huishoudelijke Hulp

Als u door ziekte, ouderdom of handicap, het huishoudelijke werk niet zelf meer kunt doen, heeft u mogelijk aanspraak op huishoudelijke zorg. Hieronder leggen wij uit waar u deze zorg kunt aanvragen.

Professionele zorg begint bij een WMO-indicatie

Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke hulp heeft u een indicatie nodig van uw gemeente. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw eigen gemeente. Deze kunnen u dan verder helpen. Heeft u echter vragen over het aanvragen van de indicatie, neem dan gerust contact op met ons en we proberen u verder te helpen! Als de gemeente besluit dat u zorg nodig heeft, dan vergoedt de gemeente de kosten hiervan. Nadat uw indicatie is toegewezen, kunt u vervolgens contact met Thuiszorg Samen Verder opnemen voor een afspraak met onze cliëntadviseur. Deze komt dan bij u thuis om uw wensen over de invulling van de zorg bespreken. Vindt u het prettig om het gesprek in bijzijn van een mantelzorger te voeren, dan is dit uiteraard geen probleem.

Afhankelijk van uw inkomen wordt er door het CAK een eigen bijdrage berekent. Heeft u bv. huishoudelijke hulp en verpleging en verzorging. dan wordt hiervoor 1 eigen bijdrage berekend. Klik hieronder om u eigen bijdrage te berekenen. Afhankelijk van uw inkomen wordt er door het CAK een eigen bijdrage berekent. Heeft u bv. huishoudelijke hulp en verpleging en verzorging wordt hiervoor 1 eigen bijdrage berekend. Wilt u uw eigen bijdrage berekenen dan kunt u dit doen op de website www.hetcak.nl

 

Cliëntadviseur

Via 0492 – 476001 kunt u contact opnemen met de clientadviseur huishoudelijke hulp.