Aangenaam wonen

Samen Verder combineert met het initiatief SamenThuis ‘Wonen en Zorg’. In een prachtige bosrijke omgeving te Deurne ligt onze woonzorg locatie in het voormalige klooster, namelijk het missiehuis van ‘St. Willibrord’.

Met een vast team leveren wij warme respectvolle zorg waar bewoners tevreden zijn en zonder zorgen zoveel mogelijk het gevoel van ’thuis’ ervaren. SamenThuis te Deurne, beschikt over 22 woonruimtes. Bij SamenThuis zijn er 24 uur per dag, 7 dagen per week verzorgenden, verpleegkundigen en begeleiders aanwezig. Op deze locatie geven we zorg aan oudere cliënten met (voornamelijk) een WLZ-indicatie.

Samen Thuis is niet alleen een Naam maar vooral een Gevoel!

De zorg van SamenThuis omvat :

  • Verzorging en Verpleging
  • Psychogeriatrische zorg, de zorg voor dementerende
  • Fysiotherapie
  • Dagbesteding
  • Activiteitenbegeleiding

Uw kamer en uw omgeving

U kunt uw kamer naar eigen wens inrichten. De locatie beschikt over 1 persoons kamers en voor echtparen zijn er ook 2 persoons kamers. Heeft u intensieve zorg nodig met 24 uurs zorg in nabijheid, dan nodigen we u uit om kennis te komen maken. De zorg welke hier wordt geboden betreft psychogeriatrische zorg, als ook somatische verpleeghuiszorg voor mensen met een beperking als gevolg van een lichamelijk aandoening en aandacht voor de laatste levensfase. U kunt (onder begeleiding) wandelen op de locatie van maar liefst 22 hectare, heerlijk in de tuin zitten terwijl de krant wordt voorgelezen of genieten van de diverse dieren. U krijgt elke dag gezonde en lekkere verse maaltijden waar rekening wordt gehouden met speciale wensen. SamenThuis, als onderdeel van Samen Verder, is een toegelaten en gecontracteerde aanbieders door het zorgkantoor en de zorgverzekeraars, waardoor SamenThuis via ‘zorg in natura’ de zorg inzet.

Activiteitenbegeleiding voor onze bewoners

De activiteitenbegeleiding binnen SamenThuis vormt een belangrijke schakel tussen passief en actief in het leven staan. Samen de krant lezen, bewegen, familie ontvangen en het organiseren van uitjes en gezamenlijke of individuele activiteiten zijn mede basis voor een bestaan waarin men het leven zo goed mogelijk kan leiden zoals men dat zelf wenst! Deze activiteiten besteding valt binnen de indicatie van de cliënt van SamenThuis.

Wij werken samen met een fysiotherapeut die de meeste cliënten van ons behandeld, het is natuurlijk ook mogelijk een fysiotherapeut van eigen keuze in te schakelen.

Hoe kunt u zich inschrijven bij SamenThuis?

U kunt zelf of met behulp van uw huisarts of specialist, transferverpleegkundige of wijkverpleegkundige een indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
SamenThuis is onderdeel van Samen Verder en levert op de locatie in Deurne zorg vanuit het Volledig Pakket Thuis (VPT).

Locatie

Vlierdenseweg 109a

5753 AC  Deurne

Telefoon locatie: 0493 – 354 741

info@samenthuis.org

samenverder-8958