Vergeet Mij Niet – ondersteuning bij Dementie thuis

Het initiatief ‘Vergeet Mij Niet’ ondersteuning bij dementie thuis zorgt voor een totaalaanbod waardoor ouderen met vergeetachtigheid zo veilig mogelijk in zijn/haar vertrouwde omgeving kunnen blijven. Door inzet van de juiste ondersteuning kan iemand met dementie zich gelukkiger voelen en zo zelfstandig mogelijk wonen.

Wat biedt ‘Vergeet Mij Niet’?

  • Een ondersteuner/maatje die voor een passende daginvulling en ontspanning zorgt. De ondersteuner komt wekelijks langs om te ondersteunen bij de daginvulling. Denk hierbij aan samen wandelen, koffie drinken of een spelletje doen.
  • Techniek op maat zodat ouderen met beginnende dementie meer structuur door de dag heen word aangeboden. Daarnaast kan het door middel van techniek a.h.v. sensoren een signaal naar de mantelzorger toe gaan bij veranderende risicovol gedrag.
  • Een casemanager om beter, langer en actief thuis te blijven wonen. Een casemanager coördineert en adviseert de zorgvraag is daarnaast een aanspreekpunt voor de mantelzorger(s). De casemanager is de steun en toeverlaat voor mantelzorgers bij het omgaan met dementie.
  • Thuiszorg in de vorm van wijkverpleging voor ondersteuning bij verzorging en specialistische verpleging thuis.
  • Huishoudelijke ondersteuning voor een leefbaar en schoon huis.

Bij aanmelding zal er contact opgenomen worden om kennis te maken. Tijdens dit gesprek gaan we in gesprek met u en uw mantelzorger(s) over de passende ondersteuning. ‘Vergeet Mij Niet’ stelt de cliënt centraal en zal vanuit dit oogpunt kijken wel ondersteuning mogelijk is.

Als mantelzorger zorgt u voor een groot deel voor uw naaste. Het geven van ondersteuning aan uw partner, familielid of vriend vraagt veel energie en aandacht, met een grote kans op overbelasting. Onze casemanager kan u ondersteunen bij het omgaan met veranderend gedrag, signaleert overbelasting en ondersteunt u in het proces van ondersteuning aan uw naaste.

Wij denken graag met u mee in oplossingen. Neem gerust contact op met onze coördinator dementie op 06 – 18 539 420 of via het hoofdkantoor 0492 – 476 001.

Lees verder: