Wonen bij Begeleid en beschermd wonen

Onze cliënt krijgt beschikking over een studio met eigen sanitair en kookmogelijkheid waarbij cliënt in de studio wordt bezocht door een coach die zich richt op de gang van zaken binnen het algeheel functioneren van jou als cliënt. Daarbij staat de ondersteuning van het algemeen dagelijks leven op de voorgrond. Het creëren van een goed dag en nachtritme is hierbij van essentieel belang!

Beschermd en Begeleid wonen Samen Verder is specialist op het gebied van begeleid wonen in de regio Eindhoven en Helmond, voor (jong) volwassenen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
De aanmeldingen voor begeleid wonen zijn zeer divers en variëren van jongeren met bijvoorbeeld ADHD of een stoornis in het autistische spectrum hebben tot volwassenen die bijvoorbeeld na een opname in de psychiatrie aan een zelfstandige terugkeer in de maatschappij werken. Beschermd en begeleid wonen Samen Verder biedt daarnaast ook de hulp bij het indienen van een Wlz/WMO/PGB-zorg (directe link maken voor uitleg) aanvraag. Een eerste stap in de goede richting is een fijne woonplek waar men een grote mate van zelfstandigheid kan hebben. Met de juiste ondersteuning kan, daar waar mogelijk, een cliënt heel goed in staat zijn om op termijn weer geheel zelfstandig te gaan functioneren. Beschermd en begeleid wonen Samen Verder legt de nadruk op de kansen en perspectieven, niet op de beperking.